=,= Selamat Datang ke Blog Aewarr! =,= Welcome to Aewarr's Blog! =,=

Friday, 12 October 2012

Cara MengHack Status Facebook!

 ASSALAMUALAIKUM WBT

Okay topik kita hari ni adalah CaraMengHack Status Facebook! Mungkin anda semua tertanya-tanya kan bagaimana kita nak hack facebook. Tapi post saya ini bukan untuk Hack Facebook ataupun untuk mengambil alih account facebook seseorang. Trik yang saya akan ajar ini hanyalah untuk kesukaan sahaja.

Ok, tanpa buang masa lagi kita mulakan misi hack status fb.
Pertama yang perlu anda lakukan ialah anda harus menggunakan browser Chrome. Bagi yang belum download tu boleh download disini. (Sebenarnya guna Firefox pun boleh cuma saya takingat caranya)

Kedua cari status mangsa(Status yang anda nak hack). Pastu anda highlightkan status itu supaya jadi macamni

Ketiga, anda klik kanan, ambil Inspect element . . Dan ia akan keluar macamni,


Lepas dah keluar macam gambar kat atas tu korang jangan tekan apa-apa lagi. Takut2 kalau korang silap step dia takkan jadi. Ok then, korang fokus kat dalam kotak merah tu dan jangan buat apa2 lagi sehingga diberitahu(info=setiap status dia taksama tulisan yang dalam kotak merah tu jadi anda perlu berhati-hati). Step keempat anda klik kanan kat kotak merah tu ambil edit as HTMI dan akan keluar lebih kurang macam dalam gambar kat bawah tu,

End the last step, anda perhatikan 2 kotak merah tu, padam text/status fb mangsa selepas perkataan <span class="userContent"> dan sebelum perkataan </span></div> selepas itu ganti dengan status anda disitu. Selepas ganti dengan status anda, tekan enter dan close benda tu. Dah siap! Anda sekarang telah berjaya mengHack status fb suka-suka ! HAHA, saya pun dah banyak kali cuba benda ni, takcaye? try tengok gambar kat bawah nih :)


Dan banyak lagi anda boleh hack seperti hack orang yang like status tu, hack friend request subsribers dan banyak lagi, steps nya saya akan ajar lain kali okayy! Mohon maaf jika terkasar bahasa tersilap tulis atau apa2 sahaja salah saya. Manusia kan taklari dari membuat kesalahan. Sebagai umat Islam kita harus saling maaf memaafi antara satu sama lain. Ok, tangan ni pun dah letih nak menaip, nak karang banyak2 taktahu nak tulis apa. Setakat ini sahaja post saya kali ni, Terima kasih membaca. Kalau ada sebarang pertanyaan boleh komen dan saya akan jawab sedaya mungkin. Kalau cara ni berkesan, Like okay!

Nak Hack Friends Request pun boleh!

NOTE: Hanya anda seorang sahaja yang boleh melihat perubahan ini. Selepas anda refresh page itu ia akan menjadi seperti sedia kala.